Kuše a příslušenství

Kuše je několik tisíciletí stará zbraň, jež v dnešní době zaznamenává velkou oblibu pro hobby, sport i pro lov díky jednoduchosti používání a díky účinnosti dané moderními materiály. Vzhledem k invazi i levných kuší je potřeba dbát zejména na dlouhodobou životnost kuše a jejích hlavních prvků a zejména pak na zajištěný servis. Všechny kuše od 120 lbs napínací síly a úsťové rychlosti 280 Ft./sek + jsou vhodné pro lov. Ne všechny kuše jsou ale vhodné pro sportovní /častou/ či hobby střelbu. Zatím nejvhodnější kuše kvůli vysoké kvalitě a nízkým nákladům na provoz jsou reflexní kuše Excalibur. Většina modelů kuší se prodává vybavena jen jednoduchým zaměřovačem nebo jen s jednoduchým kolimátorem bez možnosti zvětšení. Praxe ale ukazuje, že kuše by měla být vybavena vhodnou optikou s vícenásobným záměrným křížem. Naši odborníci vám s výběrem vhodné kuše a doplňků rádi poradí.

Doplňky ke kuším (48)

Aby byla kuše dobře využita, je potřeba řada vhodných doplňků. Budete potřebovat: různé typy puškohledů, montáže na puškohledy, napínáky kuší, náhradní tětivy, držáky na šípy, tašky na kuše, prodloužení pažby a další.

Kuše (21)

Kuše je několik tisíciletí stará zbraň, jež v dnešní době zaznamenává velkou oblibu pro hobby, sport i pro lov díky jednoduchosti používání a díky účinnosti dané moderními materiály. Vzhledem k invazi i levných kuší je potřeba dbát zejména na dlouhodobou životnost kuše a jejích hlavních prvků a zejména na zajištěný servis. Všechny kuše od 120lbs napínací síly a úsťové rychlosti 280 Ft./sek + jsou vhodné pro lov. Ne všechny kuše jsou ale vhodné pro sportovní /častou/ střelbu. Zatím nejvhodnější kvůli vysoké kvalitě a nízkým nákladům na provoz jsou reflexní kuše Excalibur. Většina modelů kuší se prodává vybavena jen jednoduchým zaměřovačem nebo jen s jednoduchým kolimátorem bez možnosti zvětšení. Praxe ale ukazuje, že kuše by měla být vybavena vhodnou optikou s vícenásobným záměrným křížem. Naši odborníci vám s výběrem vhodné kuše rádi poradí, pomohou kuši sestavit a naučí vás s ní i zacházet.

Šípy do kuší (19)

Ke každému modelu kuše jsou vhodné nějaké šípy. Jednak podle délky ale také dle hmotnosti. Špička šípu musí být vždy před vlastní sochu kuše. Obvyklá délka šípu je 20", ale nejsou vyjimkou i mnohem delší. Používají se jak karbonové, tak kvalitní duralové. Hlavně je nutné kvůli stejnému nástřelu nutné používat stejné šípy.

Hledání v kategorii

Cena: -
Stránka:
Na stránce:
Stránka:
 

X

Síla Lb/Kg/N

Lb (#)
Kg
N

Nátah, délka palce "/cm

Palce "
cm
 

Váha gr/g

gr
g

Rychlost fps/mps

fps
mps